Andrei Dăscălescu
Profesor de Science
Diriginte clasa 7 Omega
Mă numesc Andrei Dăscălescu și sunt profesor de biologie, science, LOTC și diriginte. Am descoperit pasiunea pentru educație de la vârsta de 13 ani când am început să activez ca voluntar în Asociația Grupurilor Locale de Tineret, un ONG care oferă activități de educație non-formală pentru copii și tineri. Ulterior, curiozitatea pentru biologie, chimie și fizică au definit alegerea drumului profesional spre lumea educației.
Am absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2019, obținând diploma de licență în biologie. Am urmat cursuri de formare continuă și dezvoltare profesională pentru a-mi îmbunătăți abilitățile didactice. Printre acestea se numără cursul „Introduction Cambridge IGCSE Biology” oferit de Cambridge International Education și certificarea de formator acreditată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. De asemenea, am finalizat programul de formare psihopedagogică, nivelul I, la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Pentru a-mi îmbunătăți abilitățile de predare în limba engleză, am obținut certificatul ”CLIL: Content and Language Integrated Learning” oferit de Cambridge University Press and Assessment.
În prezent, sunt profesor de biologie și științe la Avenor, unde predau atât la nivel gimnazial, cât și la nivel liceal. Totodată, sunt implicat în programul Learning Outside the Classroom (LOTC) cu ore la clasele a 9-a și a 10-a, având experiență și în predarea Project Based Learning (PBL). De asemenea, ocup poziția de Coordonator Educațional al proiectului Avenor Summer School unde organizez programul educațional și coordonez echipa de profesori implicați. Activez în continuare ca facilitator în AGLT, în cadrul căreia am organizat și livrat numeroase workshop-uri, cursuri și tabere pentru copii și tineri din toată țara. În calitate de vicepreședinte al asociației, monitorizez activitatea grupurilor locale de tineret și contribui la crearea strategiilor de viitor ale acesteia. În trecut, am colaborat cu Rubik School ca facilitator educațional.
Sunt un susținător proactiv al educației non-formale și al implicării tinerilor în comunitate. Consider că este esențial să pregătim oameni nu doar din punct de vedere academic, ci și să le dezvoltăm o gamă variată de abilități esențiale, cum ar fi organizarea, munca în echipă și rezolvarea conflictelor. Pentru a realiza acest lucru, este necesară o îmbinare între educația informală, formală și cea non-formală. Din 2011 sunt voluntar la AGLT, unde am evoluat constant prin intermediul cursurilor oferite. În 2015 am devenit trainer și de atunci susțin cursuri și sesiuni de învățare pe teme variate, cum ar fi managementul timpului, vorbitul în public și leadershipul. AGLT-ul a fost locul în care m-am descoperit din punct de vedere profesional, dar mai ales din punct de vedere personal, iar pentru asta va fi mereu în sufletul meu.
La Avenor îmi doresc să continui să dezvolt și să implementez metode inovative de predare care să inspire și să motiveze elevii să-și urmeze pasiunile. Sper să contribui la crearea unui mediu educațional unde curiozitatea și creativitatea sunt încurajate și unde fiecare elev are oportunitatea de a-și descoperi și dezvolta potențialul. Visez să îi văd pe elevii mei devenind adulți responsabili și pasionați, pregătiți să contribuie semnificativ în domeniile lor de interes.