Școala de Vară Avenor Summer Expeditions începe o nouă etapă, rezultat al dezvoltării programului în jurul opțiunilor copiilor și ale părinților din comunitatea noastră, de la grădiniță și de la școală. Vă invităm să aflați povestea acestui proiect, scrisă chiar de coordonatorul Școlii de vară, Cristina Farcaș.
Anul acesta, școala noastră de vară se dezvoltă în două direcții. Pe deoparte, lansăm programul cu un total de șase săptămâni; de anul acesta copiii de 6 – 9 ani au posibilitatea să participe timp de două săptămâni la activități educative în campusul Greenfield, ofertant din punct de vedere al amplasării în vecinătatea pădurii Băneasa, dar și al dotărilor sportive. Pe de altă parte, conținutul educațional se va centra cu precădere pe învățarea în aer liber și mișcare, ambele tematici pregatite oferind cadrul optim pentru explorarea naturii în toate sensurile ei: ‘Survival Tips and Tricks’ și ‘Nature is Trendy’.
Predomină activitățile în aer liber
Pe scurt, o zi de școală de vară la Avenor înseamnă 20% indoor vs 80% outdoor, Project Based learning (PBL), sport, expediții în pădure lângă școală sau în parcurile din apropierea grădiniței, distracție și multă “apropiere socială”, nu fizică.
Măsurile de siguranță stabilite de autorități pentru această vară ne sunt la îndemână și le putem respecta cu ușurință. Numărul de locuri este singurul care a fost nevoie să fie limitat la 38 de copii în fiecare locație pentru a respecta reglementările pentru distanțare socială atât în spațiile interioare, cât și exterioare. În plus, datorită experienței redeschiderii grădiniței la final de an școlar, practic ne bazăm pentru școala de vară pe protocoale deja pilotate și revizuite, care funcționează.
Copiii aleg ce vor să învețe
Școala de Vară Avenor este centrată pe abordarea învățării prin metoda Project Based Learning (PBL) care oferă posibilitatea ca ei să aleagă ce vor să investigheze sau ce abilitate doresc să-și dezvolte, în așa fel încât rezultatul procesului să fie unul adaptat nevoilor și intereselor în primul rând ale copiilor. Anul acesta, luând în considerare răsturnarea de situație pe care o trăim cu toții, ne-am adaptat în așa fel încât acest aspect valoros al învățării diferențiate să nu fie afectat și, în același timp, copiii să exploreze și alte activități de care le-a fost dor cu siguranță precum sportul sau jocurile distractive alături de prieteni, în mijlocul naturii. Mai mult decât atât, la final de program, copiii se aleg cu limba engleză exersată sau descoperită și mulți dintre cei ce participă pentru prima dată își cunosc încă de pe acum viitorii colegi și o parte dintre profesori.
Lucrează la proiecte de grup
La finalul unei teme mari de PBL întotdeauna copiii își prezintă rezultatul proiectului lor. Emoția aceea este de neprețuit și lasă cu adevărat amintiri greu de dat uitării atât pentru ei, cât și pentru adulții din jurul lor. Îmi amintesc cu drag de anul trecut la finalul temei “Expedition through Music” cum copiii pregăteau marele concert: cărau mese și scaune, tăiau bilete de intrare și se amuzau măturând curtea grădiniței cu mânuțele lor. Apoi unul dintre băieți a făcut o demonstrație despre cum să fii un DJ de concert. Momentul s-a transformat într-o petrecere pe cinste, cu zeci de copii cântând “hai dă-i bătaie DJ Vasile”. Îi aud și acum.
Echipa a crescut odată cu programul
Când s-a lansat acest nou concept de școală de vară, scriam cum peste 20 de profesori au fost implicați timp de un an în realizarea designului educațional. Anul acesta, echipa este și mai mare pentru că s-au alăturat și colegii de la școală.
Ce este special cu adevărat e că o parte dintre ei sunt voluntari, ceea ce pentru mine spune foarte mult despre pasiunea lor pentru educație. Sunt oameni care își trăiesc vocația de dascăli, dincolo de limitele unui job. Deși conținutul educațional e în pregătire de astă toamnă, practic am avut două săptămâni la dispoziție pentru toate aranjamentele, nu am știut până în ultima clipă dacă va fi posibil să întâlnim copiii față în față. Foarte greu, aparent, însă am descoperit în echipă resurse interioare la care nu m-aș fi așteptat în alte circumstanțe. Suntem aproape gata și sunt liniștită deja că totul va fi bine.
Întreaga echipă vă așteaptă cu drag. Pentru a afla mai multe informații despre tipurile de programe, taxe și activități, vă invit să accesați secțiunea de știri a site-ului nostru.