Așa se spune de regulă în mediul online, nu? Cu un simplu click primești, obții, câștigi asta și asta și asta. Așa am făcut și noi săptămâna trecută și, cu un simplu click, am primit doza necesară de fericire și satisfacție capabilă să ne dea încredere că tot ceea ce întreprindem la Avenor College și tot ceea ce creăm pentru viitorii ani reprezintă profesionalism și pasiune. Vă invit și pe voi să dați un simplu click pe link-ul ăsta: http://www.thecgcproject.org/page.cfm?p=551&newsid=109&ncat=6 și cred că o să mă înțelegeți.
Ca să deslușesc puțin contextul, CGC este o abreviere a sintagmei Common Ground Collaborative. CGC reunește o largă rețea de școli de elită de pe tot mapamondul, reprezentând o abordare inovativă a filozofiei educaționale, dar și o arhitectură curriculară capabilă să se muleze pe diverse sisteme de învățământ fără să le modifice conținuturile dar să pondereze gama de competențe pe care le dorim pentru elevi.
Nu vreau să încarc pe nimeni cu informații sofisticate despre CGC. Curioșii pot accesa oricând site-ul organizației (www.thecgcproject.org ). Ce mi se pare însă demn să vă împărtășesc este câte ceva despre una dintre persoanele care a construit conceptul de Common Ground Collaborative și, nu întâmplător, a scris mai sus-pomenitul articol despre Avenor College. Pentru că v-ați prins, nu-i așa? Noi suntem școala despre care Kevin Bartlett găsește cuvinte atât de apreciative și noi suntem echipa inspiratoare.
L-am întâlnit prima dată pe Kevin astă toamnă la o conferință, de fapt workshop organizat de CGC, la care intervenția sa, prin logica impecabilă, dar și prin ineditul abordării ne-au lăsat, fără exagerare, într-o mută admirație. La câteva săptămâni după întâlnirea de la conferință, Kevin Bartlett a acceptat cu naturalețea profesionalistului să ne facă o vizită de două zile la București, la școala noastră. Vizitarea școlii ca și experiența celor două zile de discuții și lămuriri reciproce au întărit legăturile dintre noi.
În luna martie a acestui an, îl așteptăm din nou pe Kevin Bartlett în vizită – de lucru – la Avenor College. Și așa cum între profesor și elev transferul de cunoștințe și abilități este reciproc (și noi învățăm de la elevii noștri cam tot atâta cât le „predăm”), sperăm ca și noi, învățăceii de la Avenor, să-i transferăm profesorului și mentorului nostru o parte din credințele și valorile noastre. Tare mi-e că o să ne întâlnim frecvent pe teritoriul credințelor și valorilor.