Școala de Vară Avenor este un program anual de educație non-formală, deschis copiilor din comunitate, dar și din afara ei. Aici, învățarea prin descoperire și joacă, excursiile și activitățile în natură sunt gândite astfel încât să le aducă celor mai mici participanți, cu vârsta între 2 și 6 ani, multă bucurie, entuziasm și amintiri de neuitat.

Mai multe detalii despre avantajele participării la programul de vară dedicat copiilor de grădiniță aflăm de la Dora Crețu – Nursery Summer School Coordinator.

PRINCIPIILE PROGRAMULUI

Cum a fost gândit programul de vară?

Programul de Școală de Vară dedicat copiilor de grădiniță, cu vârsta între 2 și 6 ani, se desfășoară în perioada 1 – 26 iulie în sediul Avenor de la Cașin, spațiu care se va transforma pe durata verii astfel încât să răspundă cât mai bine și mai variat celor două teme principale ale Școlii de Vară –   ”The Artist in Nature”, respectiv ”The Nature Detectives”. 

Conținutul educațional pe care l-am pregătit alături de echipa dedicată de profesori din grădiniță este centrat cu precădere pe activități în aer liber, petreceri tematice, jocuri de mișcare, excursii etc, obiectivul fiind acela de a le oferi copiilor ocazii pentru a explora, de a se distra și de a lega noi prietenii.

 

Care sunt principalele avantaje pe care le oferă copiilor participarea la Școala de Vară?

Un punct forte al programului nostru de vară constă în desfășurarea tuturor activităților în limba engleză, o ocazie foarte bună pentru copii să exerseze și să deprindă noi abilități în ceea ce privește interacțiunea cu cei din jur într-o limbă străină. 

Privind în urmă, pot spune că este uimitor modul în care copiii reușesc să se facă înțeleși și să relaționeze, adaptându-se cu ușurință la un mediu nou!

În plus, pentru copiii care urmează să înceapă din toamnă grădinița la Avenor, Școala de Vară le oferă o ocazie unică de integrare și de adaptare pentru începutul anului școlar, fiind o perioadă foarte bună  pentru a ne descoperi unii pe ceilalți. 

Care sunt cele mai așteptate activități de la Școala de Vară?

Cele mai așteptate activități în Școala de Vară sunt, de obicei, cele care oferă copiilor oportunități de explorare și aventură și printre acestea se numără excursiile și vizitele tematice. Fie că este vorba de o excursie în parc sau de o vizită la fermă, copiii sunt mereu pregătiți de o nouă aventură și au multe de povestit și arătat atunci când se întorc.

O alta activitate care aduce multe bucurii și voie bună, este Water Fun Day. Piscinele pline, pistoalele de stropit și baloanele umplute cu apă fac deliciul copiilor care nu se mai lasă duși de la bălăceală

Bineînțeles că și petrecerile tematice precum ‘Holi Party’ sau ‘ Art Party’ prezintă un mare interes pentru copii pentru le că încurajează curiozitatea și spiritul de explorare.

PRIORITĂȚILE NOASTRE

Gândindu-te la program în ansamblu, care sunt pentru tine, în calitate de coordonator educațional, cele mai importante aspecte?

Gândindu-mă la desfășurarea programului nostru din Școala de Vară, atât în calitate de coordonator educațional, cât și ca profesor la grupă, principalele obiective pe care le urmărim atunci când construim programul de Școală de Vară sunt: 

  • Bucurie și entuziasm, incluzând aici crearea unei atmosfere în care copiii să se simtă motivați și încântați să participe la activități educative și distractive. 
  • Conexiunea cu natura, urmărim valorizarea timpului petrecut în natură, prin activități precum grădinăritul sau aventurile în aer liber.
  • Promovarea învățării prin joacă și experiențe practice, astfel încât copiii să se distreze și să învețe în același timp.
  • Crearea unor amintiri de neuitat pentru copii, în care ei să se simtă apreciați, încurajați și împliniți prin participarea la activități memorabile și distractive.

Ca o concluzie, pot spune că Școala de Vară reprezintă bucurie, râsete, oportunități, cunoaștere, învățare. Este locul unde “we don’t prepare the path for the children, we prepare the children for the path!”.