Trăim vremuri care ne pun la încercare rutinele, profesiile, obiceiurile și credințele despre lume și viață. Un motiv îndeajuns de bun pentru ca Departamentul de Dezvoltare Personală al Avenor College să regândească formatul programului de parenting „Școala de Acasă”, în speranța că acesta va face ce știe el mai bine: să ofere un cadru online securizant în care părinții din comunitatea Avenor, dar și din afara ei, să vorbească despre lucrurile care sunt importante pentru ei.
Să fiți părinți în zilele noastre, nu-i ușor lucru, dacă luați în considerare așteptările utopice create de social media. Dacă mai adăugați în această rețetă experiențele voastre din copilărie, pe care v-ați jurat că nu le veți perpetua în educarea copiilor voștri, valurile uriașe de tehnologie și pandemia COVID-19, puteți concluziona că are sens ca o dată pe lună să vă opriți din ritmul alert al vieților voastre și să stați de vorbă cu alți părinți, cu o echipă de psihoterapeuți și profesioniști în diverse domenii conexe educației, despre lucrurile care nu vă dau pace, cât și despre micile victorii de acasă.
Ce ne și vă propunem mai exact? Vă propunem să faceți o incursiune în curriculumul de dezvoltare personală, parcurgând aceleași tematici pe care copiii voștri le discută la orele de PSHE (Personal, Social and Health Education), din perspectiva părintelui. Acestui demers li se vor alătura echipa de psihoterapeuți Avenor împreună cu profesioniști în diverse domenii care vor facilita procesele de conectare, dezbatere și punere de acord.
Și părinții sunt oameni în fond și la urma urmei, nu? Și ei au nevoie să vorbească despre ceea ce îi preocupă, să le fie ascultate punctele de vedere, să se concentreze pe propriile nevoi emoționale și de învățare și să ia o binemeritată pauză de la lista nesfârșită de lucruri de făcut.
Vă propunem să ne întâlnim la o cafea sau un ceai, fiecare din partea lui de București, într-un spațiu virtual pe care să îl umplem cu sens, emoție, întrebări și soluții. Haideți să transformăm Zoom-ul într-o sufragerie primitoare în care să ne bem cafeaua/ceaiul și, în același timp, să ne dăm voie să vorbim despre preocupările noastre de părinți.
Și tot în acest spațiu, noi, ne vom (re)conecta unii cu alții, cât și cu noi înșine. Dacă este ceva pe care pandemia și tehnologia nu l-a schimbat, acel ceva este nevoia noastră, a oamenilor, de a ne aduna și de a fi solidari unii cu ceilalți.
În concluzie, în luna octombrie, vă așteptăm cu drag și speranță de vremuri mai bune după cum urmează:
- Marti, 20 octombrie, 9:00 – 11:00 la atelierul de parenting Prietenii cu sau fără granițe / Friendships with(out) Boundaries dacă aveți copii care învață în ciclul primar (clasa pregătitoare – clasa a 4-a);
- Miercuri, 21 octombrie, 9:00 – 11:00 la atelierul de parenting Condu-te pe tine, înainte de a-i conduce pe ceilalți / Lead Yourself before You Lead Others dacă aveți copii care învață în ciclul gimnazial (clasele 5 – 8);
- Joi, 22 octombrie, 9:00 – 11:00 la atelierul de parenting Online tot timpul / Online All the Time dacă aveți adolescenți care învață în ciclul liceal (clasele 9 – 12). La acest atelier, vă așteptăm împreună cu adolescenții din dotare, pentru a dezbate pe larg acest subiect de interes.
Să avem un an școlar bun împreună presărat cu ateliere de parenting cu folos!